به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی وحرفهای کشور، "علی اوسط هاشمی" با اعلام این خبر گفت: این اتفاق حاصل تلاش و نگاه ارزشمند نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اهمیت مهارت آموزی به عنوان ضرورت ملی در رفع معضل بیکاری و ارتقای معیشت است. وی از حمایتهای کمیسیون های آموزش و تحقیقات و تلفیق مجلس شورای اسلامی در فرآیند تصویب اختصاص ۵ درصد از محل اعتبارات تبصره ۱۸ به توسعه آموزشهای مهارتی تقدیر و اظهار امیدواری کرد که با روی آوری به ارزشمندترین سرمایه های سازمان و مشارکت شرکای اجتماعی بتوانیم تجربه ای را ثبت کنیم که موجب تقویت هر چه بهتر نگاهها به ارزش مهارت در کشور شود. اوسط هاشمی با ابراز خرسندی از تغییر نگاه سیاستگذاران و برنامهریزان به موضوع مهارت به عنوان عنصر کلیدی اشتغال زایی در کشور و بر رویکرد مهارت آموزی جامعه محور به عنوان رویکرد اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تاکید کرد. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همچنین بر عزم ملی برای توسعه آموزش های مهارتی با مشارکت تمامی دستگاهها، شرکای اجتماعی و نهادهای مرجع و جریان ساز تأکید کرد. ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ۰۹:۳۹ کد خبر : ۲۳۵,۹۰۷ کلیدواژه ها: آموزش های مهارتی,فنی وحرفه ای,اشتغال زایی,علی اوسط هاشمی
از ابتدای سالجاری تا پایان بهمن ماه ، یک هزار و 196 سرباز موفق به کسب نمره قبولی در آزمون های فنی و حرفه ای شدند. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان ،وهب مختاران ، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با اعلام این خبر افزود: آموزش های مهارتی در پادگان های مستقر در شهرستان های استان همدان در 80 رشته ی مختلف برگزار گردید. مختاران بیان داشت:این سربازان در 9 مرحله آزمون هماهنگ کشوری در ارزشیابی های فنی و حرفه ای شرکت کردند. وی با اشاره به اینکه شرکت در دوره های فنی و حرفه ای برای سربازان انگیزه و اعتماد بنفس ایشان را دربر خواهد داشت گفت:کسی که مهارت دارد بی شک بیکار نخواهد ماند..
در راستای توانمندسازی و ارتقای مهارت کارآموزان و هنرجویان آموزش و پرورش تفاهم نامه ی همکاری آموزش سه جانبه فیمابین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان،اداره کل آموزش و پرورش استان و شرکت گلنان پوراتوس منعقد شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان این تفاهم نامه به منظور ارتقا صلاحیت های فنی و حرفه ای در زمینه آموزش حرفه های مرتبط با نان ،شیرینی و شکلات و به امضای وهب مختاران مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان ،محمد پور داود ،مدیر کل آموزش و پرورش استان و حبیب اله حداد مدیر عامل شرکت گلنان پوراتوس رسید. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان بیان داشت: برگزاری دوره های مرتبط با صنعت نان،شیرینی و شکلات در ارتقا کیفیت تغذیه و سلامت آحاد جامعه تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. وهب مختاران هدف از انعقاد این تفاهم نامه را رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد برای نسل جوان عنوان کرد و افزود : با این طرح بزرگترین خدمت به جامعه و محیط زیست و جلوگیری از ضایعات بالای صنعت نان و شیرینی می باشد.. وی توانمند سازی هنرجویان هنرستان های نان و شیرینی و شکلات و دیگر متقتاضیان حرفه های مذکور از دیگر اهداف این تفاهم نامه دانست و اظهار داشت:از دیگر اهداف مهم در انعقاد این تفاهم نامه می توان به راه اندازی دو هنرستان پسرانه و دخترانه اشاره کرد که با مشارکت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان ،اداره کل آموزش و پرورش استان و شرکت گلنان پوراتوس به بهره برداری خواهد رسید. مختاران در خصوص تعهدات مشترک اداره کل آموزش فنی و حرفه ای ،آموزش و پرورش و شرکت گلنان می افزاید:تامین فضا و تجهیزات آموزشی،تامین مربی مجرب،نظارت ،برگزاری آزمون،اعطای گواهینامه مهارت،اختصاص رشته جدید نان ،شیرینی و شکلات با کد 92173 در حداقل یک هنرستان دخترانه و یک هنرستان پسرانه در سال تحصیلی جدید و جذب و ثبت نام دانش آموزان،تامین مواد اولیه و منابع آموزشی است. مدت اعتبار این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد سه سال است.
در نشست صمیمی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با آموزشگاههای آزاد استان ،راهکارهای موثر در برگزاری و اجرای بهتر دوره های مهارتی تبیین و ارزیابی شد به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان ،وهب مختاران ،مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان در نشست صمیمی با مدیران و موسسان آموزشگاههای آزاد ضمن تبریک تولد حضرت علی (ع) و روز پدر گفت:آموزشگاههای آزاد ظرفیت های با ارزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای هستند که وجود آنها باعث افزایش کیفیت آموزش ها شده و مسیر متعالی اشتغالزایی مولد را هموارتر می سازد. مختاران بیان داشت:پایبندی به کیفیت آموزش های مهارتی و آزمون های فنی و حرفه ای راهگشای اشتغال پایدار خواهد بود. وی در خصوص برگزاری آموزش های مجازی گفت : با هم دلی و هم افزایی نسبت به جمع بندی و راهکارهای مناسب در خصوص یادگیری الکترونیکی و آموزش های الکترونیکی به نتایج مطلوب تر خواهیم رسید. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان در این نشست صمیمی ، پس از شنیدن نظرات مدیران و موسسان آموزشگاه های آزاد مطالب و راهکارهایی را در راستا ی بهبود وضعیت و عملکرد آموزشگاه ها مطرح ساخت.
از ابتدای سالجاری تا کنون 12 هزار و 41 نفر از بانوان استان همدان از آموزش های مهارتی در قالب دوره های فنی و حرفه ای بهره مند شدند. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان وهب مختاران ،مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به اینکه دوره های آموزشی فوق در مراکز دولتی و بخش خصوصی برگزار شد ، گفت:در این مدت 6 هزار و 326 نفر دوره از بانوان استان در مراکز دولتی آموزش های مهارتی فراگرفتند. وی بیان داشت:در بخش غیر دولتی نیز 5 هزار و 715 نفر از بانوان از آموزش های مهارتی بهره مند شدند. مختاران خاطر نشان کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان، ۱۸ مرکز ثابت و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی برای برگزاری دوره های آموزش فنی و مهارتی دارد. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان اظهار داشت:جامعه ی هدف آموزش های فنی و حرفه ای شامل افراد جویای کار، آسیب دیدگان اجتماعی،افراد دارای معلولیت،دانشجویان،دانش آموزان ،زنان خانه دار و سرپرست خانوار،زندانیان ،سربازان ،معتادان بهبود یافته،بنگاههای اقتصادی و مناطق روستایی و عشایری می باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان از ارائه مشاوره شغلی و حرفهای به علاقه مندان خبر داد و گفت: کارآفرینان، کارآموزان و نیروهای جویای کار می توانند از این خدمات برای کارآفرینی بهتر و برخورداری از مهارت های مورد نیاز بازارکار بهره مند شوند. وهب مختاران با بیان اینکه مشاوره مسیر شغلی، تضمینی بر اثربخشی آموزش های فنی و حرفه ای برای اشتغال زایی پایدار است، اظهار داشت: دفتر مشاوه شغلی واقع در مرکز فنی و حرفه ای خواهران میدان فلسطین همدان، با بهره گیری از کارشناسان و مربیان خبره، یک روز در هفته به علاقه مندان آموزش های مهارتی، مشاوره شغلی و حرفهای ارائه می دهد. وی خاطرنشان کرد: خدمات مشاوره ای این مرکز به متقاضیان در رشته های مکانیک خودرو، آی تی و صنایع دستی در هر جلسه به ۱۰ تا ۱۵ نفر و به صورت رایگان بوده است. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان یاد آور شد: دفتر مشاوره شغلی و حرفه ای ادارهکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان به عنوان زیرمجموعه مرکز تخصصی کارآفرینی و مهارت های کسب و کار این ادارهکل فعالیت میکند. مختاران با بیان اینکه خدمات ارائه شده، سازگاری بین مشاغل موجود و نیروی کار را تامین می کند، ادامه داد: تربیت حرفه ای انسان ها به منظور ایجاد تخصص در آنها، از طریق فراهم آوردن تسهیلات و امکانات و ایجاد دوره های کارآموزی محقق می شود. وی گفت: راه اندازی این دفتر بر پایه سه فرایند اصلی نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی و ارائه خدمات مهارت آموزی مورد نیاز بازارکار به دانشجویان، با تکیه بر ظرفیت های بالقوه و بالفعل دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی های غیردولتی بوده است. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان عنوان کرد: یکی از سیاست های اشتغال در خصوص بازار کار، ارائه خدمات مشاوره آموزشی-شغلی است که می تواند به همراه کارآموزی در مراکز آموزش فنی و حرفه ای اثرات فراوانی برای کارجویان و ارتقای بهره وری شاغلان داشته باشد. مختاران تاکید کرد: خدمات مشاوره آموزشی-شغلی ابزار مهمی برای مبارزه با بیکاری بلند مدت است.
همزمان با دهه مبارک فجر ۳ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان همدان افتتاح شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان این سه آموزشگاه در رشته های تاسیسات ، حقوقی، مالی بازرگانی، فناوری اطلاعات و گردشگری به مهارت آموزی خواهند پرداخت. از این تعداد آموزشگاه، دو آموزشگاه در رشته های تاسیسات، حقوقی ،مالی- بازرگانی و فناوری در شهرستان همدان و یک آموزشگاه دیگر در رشته امور مالی-بازرگانی و گردشگری در شهرستان تویسرکان با حضور فرماندار این شهرستان به بهره برداری رسید..
همزمان با دهه مبارک فجر گروه کوهنو.ردی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان به ارتفاعات چشمه فرشه صعود کردند. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان چشمه فرشه یکی از چشمه های پرآب کوهستان الوند است و از مکان های بکر و دیدینی همدان به شمار می رود. این گزارش می افزاید:چشمه فرشه در ارتفاع 3000 متری واقع شده که از روستای زیبای دره مراد بیگ و سیلوار می گذرد. گفتنی است گروه صعود کننده به این منطقه با حضور شهرام حمیدی محب ،عزت اله گمار، کامبیز همتی ،مسعود بهنامفر،مهدی گودرزی و حمید شمس انجام شد.
ماده ۱ ـ اصطلاحات
قانون: قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب ۲۳/ ۱/ ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی
دستورالعمل: دستورالعمل اجرایی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و اصلاحات بعدی آن
اعضای ستاد: اعضای مصرح در ماده ۱۹ قانون
ستاد: ستاد مرکزی امر به معروف و نهی از منکر
دستگاه اجرایی: دستگاههای اجرایی ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری
شورا: شوراهای امر به معروف و نهی از منکر
ماده ۲ ـ ستاد برای انجام وظایف قانونی، دارای ساختار اداری اجرایی است. این ساختار به استناد مواد ۱۹ و ۲۰ قانون در سه سطح مرکز، استان و شهرستان تعریف و در چارچوب قوانین و مقررات مربوط اداره میگردد. هدایت و اداره امور اجرایی، اداری و مالی ستاد و نظارت و پیگیری مصوبات جلسات اعضای ستاد برعهده دبیر میباشد. دبیر ستاد، ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی لازم را تهیه و پس از تأیید رییس ستاد به تصویب سازمان مدیریت و برنامه ریزی میرساند.
تبصره ۱ ـ ستاد شهرستان با هماهنگی ستاد استان در چارچوب قانون، سیاستها و خط مشیهای ابلاغی اقدام نموده و ستاد استان بر فعالیت ستاد های شهرستانی نظارت مینماید.
تبصره ۲ ـ احکام رئیس ستاد استان توسط رئیس ستاد و رئیس ستاد شهرستان توسط رئیس ستاد استان صادر میشود.
تبصره ۳ ـ دبیرستاد استان و شهرستان به ترتیب توسط رییس ستاد استان و شهرستان انتخاب و به همان ترتیب با حکم رییس ستاد و استان منصوب میشود.
تبصره ۴ ـ در تقسیمات کشوری کوچکتر از شهرستان، تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در مراکز واحدهای تابعه شهرستان برای انجام وظایف محوله با پیشنهاد ستاد شهرستان و تأیید ستاداستان بلامانع است.
ماده ۳ ـ اعضای ستاد حداقل سالی سه بار (هر چهار ماه) و استان حداقل سالی چهار بار(فصلی) و شهرستان حداقل سالی شش بار (هر دو ماه) تشکیل جلسه داده و براساس آیین نامه داخلی، جلسات آنها اداره میشود.
تبصره ـ با تشخیص رئیس ستادها در صورت ضرورت جلسه فوقالعاده تشکیل میگردد.
ماده ۴ ـ ستاد میتواند حسب مورد کارگروههای تخصصی با دعوت از نمایندگان اعضای ستاد و کارشناسان متخصص تشکیل دهد. دستگاههای اجرایی و قضایی موظفند نسبت به موارد ارجاعی ستاد بررسی، اظهار نظر کارشناسی و اقدام نمایند.
ماده ۵ ـ رؤسای دستگاهها مسؤول ترویج و اجرای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه متبوع بوده و موظفند علاوه بر تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر سازوکار اجرایی مناسب را برای این منظور طراحی و ایجاد و نتایج اقدامات به عمل آمده را در هر فصل به ستاد ارائه نمایند. ضوابط مربوط به تعیین اعضا، اختیارات و حدود وظایف شوراها توسط رییس ستاد ابلاغ میگردد.
تبصره ـ امکانات و اعتبارات لازم برای اجرایی شدن وظایف و برنامههای شوراها توسط واحد متبوع تأمین میگردد.
ماده ۶ ـ افرادی که در اجرای امر به معروف و نهی از منکر، توسط اشخاص حقوقی مورد تعدی (موارد مذکور در قسمت اخیر ماده ۹ قانون) قرار گیرند، میتوانند رأساً یا از طریق ستاد های مربوط جهت احقاق حق خود اقدام و ستادها پس از بررسی و احراز صحت مطالب، مراتب را از طریق مراجع ذی صلاح پیگیری می نماید.
ماده ۷ ـ دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۱۰ قانون، مکلفند برنامه اجرایی (آموزش و اطلاع رسانی) سالانه خود را در چارچوب سیاستها و خطمشی های ابلاغی ستاد برای فراهم آوردن شرایط اقامه امر به معروف و نهی از منکر و بالابردن سطح آگاهیهای عمومی، تدوین و به ستاد ارایه دهند.
ماده ۸ ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی در اجرای ماده ۲۳ قانون هر سال در موافقتنامه بودجه دستگاههای اجرایی و قضائی، اعتبارات مورد نیاز را منظور مینماید.
ماده ۹ ـ در اجرای ماده ۱۱ قانون، شعبه یا شعب ویژه قضایی (در دیوانعالی کشور، دادسراها و محاکم) پس از ابلاغ دستورالعمل اختصاص خواهد یافت. اختصاص شعب ویژه در شهرستانها حسب مورد با درخواست رییس ستاد شهرستان و طی تشریفات قانونی مربوط خواهد بود.
ماده ۱۰ ـ در اجرای تبصره ماده ۱۳ قانون، ستاد قبل از پرداخت دیه، اذن و اختیارات قانونی جهت وصول دیه و خسارات پرداختی به مجنیعلیه یا ولی وی را اخذ مینماید.
ماده ۱۱ ـ دبیرخانه کمیته کشوری موضوع تبصره ماده ۱۵ قانون در ستاد تشکیل میگردد. ستاد استان با قید فوریت مستندات مربوط به احراز شهادت یا جانبازی فردی را که در مقام اجرای امر به معروف و نهی از منکر آسیب جسمی یا جانی دیده است، به دبیرخانه ارسال میدارد. کمیته کشوری ظرف ۴۸ ساعت نتیجه بررسی را به شعب ویژه قضایی موضوع ماده ۱۱ قانون ارایه و شعب مذکور خارج از نوبت رسیدگی مینماید.
ماده ۱۲ ـ در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۷ قانون، تفاهم نامه ای برای آموزش عمومی و تخصصی ضابطان امر به معروف و نهی از منکر، بین قوه قضاییه، سازمان بسیج مستضعفین و ستاد منعقد میگردد.
ماده ۱۳ ـ شوراهای امر به معروف و نهی از منکر نیروهای مسلح در چارچوب این قانون با هماهنگی ستاد و از طریق ستادکل نیروهای مسلح تشکیل خواهد شد.
ماده ۱۴ ـ ستاد موظف است با مشارکت و همکاری همه دستگاهها، شاخصهای عمومی و اختصاصی برای بررسی میزان اهتمام هر دستگاه نسبت به امر به معروف و نهی از منکر و میزان تأثیر آن را تهیه و پس از تأیید و ابلاغ رییس ستاد، نسبت به ارزیابی دستگاهها اقدام نماید.
ماده ۱۵ ـ ستاد موظف است میزان عمل به وظیفه امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه را از طریق پژوهشهای دورهای منظم بر اساس شاخصهای مدون رصد نماید و بر اساس آن برای ترویج این دو فریضه برنامهریزی کند.
ماده ۱۶ ـ در اجرای بند ۱۰ ماده ۱۶ قانون، ستاد مکلف است، امور حقوقی و قضایی مربوط به اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر را در مراجع ذیصلاح تا حصول نتیجه پیگیری نماید.
ماده ۱۷ ـ در اجرای بند ۸ ماده ۱۶ قانون، ستاد مکلف است، روشهای صحیح امر به معروف و نهی از منکر زبانی و نوشتاری و حدود آن را به منظور ترویج و گسترش فرهنگ فریضتین با استفاده از ظرفیت دستگاههای مشمول قانون، سمنها و تشکلهای غیردولتی و مراکز دینی برای عموم مردم تدوین و آموزش دهد.
ماده ۱۸ ـ وزارت کشور و استانداریها حسب مورد و براساس قوانین و مقررات مربوط درخواست تشکیل جمعیتها و سازمانهای مردمنهاد متقاضی فعالیت در زمینه امر به معروف و نهی از منکر را به ستاد اعلام و ستاد مرکز و استان حداکثر ظرف مدت یک ماه درخواست دریافتی را بررسی و نتیجه را برای اقدام لازم به وزارت کشور اعلام مینماید. وزارت کشور مکلف است حداکثر ظرف مدت دو ماه نتیجه نهایی را به ستاد و متقاضی اعلام نماید.
تبصره ـ ستاد فهرست جمعیتها و سازمانهای مردم نهادی را که به تأیید نهایی رسیدهاند، در اختیار مبادی ذیربط قرار میدهد.
ماده ۱۹ ـ در اجرای بند ۶ ماده ۱۶ قانون، ستاد موظف است نسبت به اقدامات دستگاهها و مراکز موضوع ماده ۱۸ قانون به طرق مقتضی بررسی لازم (حضوری و غیرحضوری) را اعمال نموده و موارد ارتکاب منکر را حسب مورد به مراجع ذی صلاح گزارش و تا حصول نتیجه پیگیری نماید.
ماده ۲۰ ـ دستگاه های موضوع ماده ۱۲ قانون مکلفند هر ۶ ماه یکبار گزارش اقدامات خود را درخصوص آگاه سازی اتباع خارجی نسبت به قوانین و مقررات و رعایت شؤونات اسلامی به ستاد ارایه نمایند.
ماده ۲۱ ـ به استناد ماده ۱۶ قانون، ستاد مکلف است به منظور گسترش معروفها و زدودن منکرها طرحهای اجرایی تهیه و تدوین نموده و پس از تصویب اعضای ستاد و ابلاغ رییس، لازم الاجراست.